Shopping


Antonio, Mateo och jag var i farsta en sväng och fyndade lite saker en varsin godiskalender fick dom och sen fick Antonio en Cars kalender och Isabel en Hello Kitty kalender.
Hittade även super söta polkagrisar ;)

Tävla om en pekbok





Nu har du chansen att vinna en pekbok från lookibooki men inte vilken vanlig pekbok utan det här är för dom små rockarna.
Många foton I pekboken är aldrig tidigare publicerade och bilderna är tagna av en närmast legendarisk rockfotograf Peder Andersson!

Vill du vara med och tävla?
Allt du behöver gör är att
1. Gilla Lookibooki på fb (kolla så det är offentligt)
2. Lämna en kommentar om vad just du skulle vilja se för tema i en pekbok
 super enkelt så var med nu :)

Det går segt

27 oktober 2012
Magen 92
Mellan höft och mage 89
Rumpa 102
Lår 58

68kg

28 november 2012
Magen 89
Mellan höft och mage 88
Rumpa 99
Lår 57

64kg

Det har inte hänt mycket men några kilo har jag gått ner och igår kväll kände jag mig såå dålig så jag tränade ett Zumba pass två gånger och nu ligger jag på ca 64-65 och alltså inte överviktig längre vilket känns OTROLIGT skönt! Men nu allvarligt blir det skärpning minst 1 pass Zumba om dagen Mateo brukar sova hela natten så efter 11 kan man köra ett pass så inga mer ursäkter sen blir det träning på F&S efter nyår :)

27 Nov

Det har gått en månad sen jag vägde och måttade? mig men saningen är ju den att det har blivit NOLL träning helt sant, har inte orkat eller haft tid!
Vet inte alls hur måtten är nu men jag tror jag gått ner då det känns så på kläderna :)
Bara för att så hittar jag inte måttbandet så vikten och måtten får vänta tills imorgon :) Spännande

Tävling igen!



Håll utkik för snart kommer en tävligt upp i sammarbete med Lookebooki så alla ni som älskar ROCK håll koll för det här vill ni inte missa till era små skatter det lovar jag! :)

Vad ska man säga...

Gårdagens dokumentär på 3an skapade väldigt mycket tjafs på fb, det "roliga" var att folk nästan inte ens reagerade på att ge sina barn LCHF-kost utan det människor reagerade på var att en tjej ammade sin 5åring!

Hur sjukt är det människor reagerar negativt på någon som är fullt naturligt men när någon ger sina barn diet mat då är det inga problem!
Jag blev skit förbannat när folk slänger ur sig att det PERVERST att amma sitt barn, alltså allvarligt det är äckligt att människor ens tänker att det är perverst! Att amma är naturligt och människor har ju en allvarligt stört uppfattning om bröst om dom tycker att det är perverst att amma bara för barnet är lite större!
Bröst fick man ju lixom för att mata sitt barn inte för att dom ska vara någon j*vla sexleksak som människor tycker att bröst är tillför.

Nej fy jag fattar inte hur människor fan vara så elaka bara för att dom inte står för samma sak, jag skulle aldrig amma ett sånt stort barn men barnen skadas inte av att amma länge och så länge inte barnet skadas av något föräldrarna gör har man ingen rätt att tycka ner någon på det sättet en del gör! 

LCHF kost till ett barn tycker jag är sjukt, föräldrar som går på dieter inför sina barn vad ger dom sina barn för bild?
Självklart ska man inte äta massa onyttigt men lite av det goda skadar absolut inte så länge man absolut inte måste gå på diet av något slag!

10% på Babyland

Ibland kan det vara super svårt att hitta julklappar eller presenter till små barn/bebisar men
nu lagom till julen kommer ännu ett super tips nu får alla 10% rabatt på babyland genom att klicka här!
Där kommer i alla fall jag hitta en hel del julklappar till Mateo.

Så kika in :)



Book of spells

Jag älskar magi och nu när det börjar bli mörkt och kallt ute vad passar bättre än ett mysigt magiskt spel?
Book of spells är från J.K. Rowlings Harry Potter och utspelar sig på Hogwords och det är ett nytt spel till playstation 3 där man använder Move när man spelar.
Det är ett familjespel så det passar nu till mysiga innedagar med hela familjen, vet att mina kids skulle älska det!
Super roligt tycker jag :) vi fick chans att testa det på We R Family eventet

Det kommer kom ut nu 14 nov och jag tycker absolut att ni som har playstation 3 ska testa det :)
Glömde kameran på eventet så har tyvärr inga bilder från själva spelat men
Klicka här för att se mer :)


Sjukling

Min lilla tjej är sjuk och nu sitter hon och myser framför tv:n med juice och mandlar och tittar på Pippi.
Tino sover på balkongen i vagnen.

Mina bebisar <3

UGG Australia

Just nu är det Upp till 60% på UGG Australia på campadre, skynda fynda!
Baby
Toddler
Vuxen
 
http://campadre.se/tipsa/644989


Att föda hemma

När jag väntade Isabel 2009 redan då var jag sugen på att föda hemma, men eftersom att graviditeten redan tidigt blev väldigt jobbig och jag hade sammandriagningar sa min bm att det inte var på tal att det skulle gå.
När jag väntade Mateo kollade jag upp hur det går till när man vill föda hemma och kom fram till att jag inte skulle få det då man måste ha haft problemfria graviditeter och förlossningar innan. Isabel föddes ju i vecka 32+0 så det var inte ens någon ide att ta upp det den här gången med bm.
Jag skojade flera gånger med barnens pappa när han retade med och då sa jag slutar du inte så kommer jag föda hemma. Eftersom att Isabels förlossninge också gick så snabbt så låg det väl en liten känsla bakom dom orden så jag på ett sätt var rädd att han skulle födas hemma och tänkte flera gånger hur jag skulle göra om han verkligen föddes hemma.

När förlossningen började och vi precis skulle åka in blev det som en självklarhet att jag skulle föda på sjukhus precis som med dom andra barnen. När vattet gick när jag satt där på toan då fattade jag, jag slängde mig ner på golvet och precis som med Isabel kom krystvärkar precis efter vattetgick.
Jag hann inte tänka så mycket alls allt gick så snabbt och plötsligt var han ute, jag satt och höll honom i mina händer i ca 15 min innan ambulansen var på plats. Navelsträngen var så kort att jag inte kunde lägga honom på mitt bröst och vi fick absolut inte klippa av den.

Det tog ca 2 månader innan chocken verkligen la sig men det finns inga ord i världen som kan beskriva kännslan att förlösa sitt eget barn helt själv, helt obeskrivligt och jag är super glad att jag fick uppleva det.
Varför jag tar upp det här nu är för jag såg på Barnmorskorna i Norge på svt1 nyss och en kvinna skulle föda hemma planerat och hon sa "man måste vara som jag om man ska klara av det" hon menade lugn och trygg och ha haft lätta förlossningar innan.
När jag berättade för alla om Mateos förlossning var det många som sa "oj det skulle jag aldrig våga" eller "oj jag skulle svimma"

Men sanningen är ju den att man ALDRIG innan kan veta hur man ska reagera, när jag tänkte att han kanske skulle födas hemma tänkte jag att jag skulle ligga i sängen helt lugn och allt skulle vara så fint. Men även om tiden gick snabbt så fick jag panik och det var blod över hela golvet, för det var ju inte alls så jag hade tänkt.
99% skulle klara av det för vad händer annars? Hade jag svimmar hade han flugit ut på golvet och slagt i huvudet. Tjejen på tvn som jag redan från första ordet tvivlade på ja hon levde inte upp till sina ord, hon låg och skrek som en galning på badkaret och var inte det minsta lugn ;)
Ja man kan helt enkelt inte veta från börjar hur man reagerar det kan bli lättar eller tuffare så säg aldrig att ni inte klarar det eller att ni absolut skulle klara det ;)


En dotter är som 10 sönder

Herre gud vilket humör min dotter har, mitt huvud går i tusen bitar och Antonio har stor gråtit för Isabel inte låter honom sova. Hon trotsar så in i norden mycket och att hennes trots är som att ha 10 söner kan jag lova!
Grabbarna är väldigt lugna haha men det är ju skönt att få känna på att man verkligen lever såhär på kvällen.
Sen har vi lilla Lo katten som inte gör det lättare hon sitter utanför deras dörr och SKRIKER hon är helt galen hon med och klöser på dörren och hoppar på den tills någon öppnar.

Tidigare ikväll bakade jag bröd blev lite.. bränt men var gott i alla fall :)
Super enkelt att göra och barnen brukar i vanliga fall älska det, gör fel gör om!




För snart är det julafton!

Bambino tävlingen är avslutad och vinnarna ska kontaktas snarast :)

Ni får usräkta lite om jag upprepar saker typ 100 miljoner gånger men jag har verkligen amningshjärna och minns typ ingenting och stava ja vad är det...

Julklappar! Typ en månad kvar och EN julklapp är köpt, vill verkligen inte köpa massa onödigt som bara går sönder eller som dom tycker är roligt i typ 3 min, min hjärna går på högvarv nu ;)
Men jag fick världens ide nu, en cdspelare? heter det så haha en sån man sätter på väggen barnen tog sönder min så dom kanske (KANSKE) är försiktigare om dom får en egen i julklapp som man sätter på väggen.

Natt 2

Igår var första natten barnen skulle lära sig att somna själva på sitt rum, två timmar tog det sen sov dom men vaknade som vanligt mitt i natten och fick sova hos mig på soffan.

Nu är kl halv 8 och nu kör vi andra natten och det känns lite som att det gick föör lätt igår och att den här kvällen inte kommer bli en dans på rosor direkt men vet vet vi får se vad som händer!

Hitta Nemo 3D

Titta va skojigt mail jag fick idag, jag och barnen längtar :)
Mgroup som bjudit in!




Down

jisses vad min statistik gått ner under några dagar, men inte så konstigt :)
Förslag på inlägg kanske, frågrstund?

Ni som inte varit med passa på att vara med i Bambino tävlingen som avslutas i morgon

http://annatengelin.blogg.se/2012/november/vinn-en-haklapp-fran-bambino-2.html#comment

Min fina <3


Super gullig vinst!

Åh jag blev så glad nu när jag klickade in på en länk för att se vinnarna i en tävling och så såg jag att JAG som som nr 1! :D

Var med och tävla ni också http://bit.ly/ZPq2Fe bara att klcika på länken och fylla i uppgifter, några vinnare om dagen tills 2 december, ni tävlar alltså om produkter från 7 A.M ingen vinst från dom är en dålig vinst kan jag tala om dom gör verkligen super fina grejer och slut tävligen är om den nya åkpåsen och den chansen vill man ju inte missa :D

Så snart kommer ett par 7 A.M booties hem till mig eller nja haha till Mateo :D
Super super söta och samma fina färg som åkpåsen han hade som jag nu olyckligtvis sålde i veckan

Food and lifestyle event på cafe opera

Dagens loppi event var toppen, det bjöds på Alovera drycker och lite snacks som cokladkola, nötkola och små smörkakor som jag älskar från Walkers.
Alltså så typiskt att jag glömde kameran hemma i all stress, kl 1 kollade jag på klockan och insåg att jag skulle möta Atousa halv2 inne i stan så det blev lagon stressigt.

Det var ett super event och "nya" Bugaboo vagnen Sahara visades och det var sååå fin blev lite kär, dom hade ställt den i ett litet tält med sand runt om.
Konferencier idag var Johanna Westman!
För er som inte vet vem hon är så skriver hon kokböcker och hon gjorde även ett tvprogram med en talande mixer :) idag släpptes hennes nya kokobok och vi alla som var där fick med hennes autograf i!
Juste hon har även skrivit första mos boken som jag tycker är super bra! Jag fick den av min syster när Antonio var liten och det är ett het tips till alla er som vill göra egen barnmat.

Andra som var på plats var Ramundberget, Micki, Parelle cosmetics och Playstation :)

Vi fick också veta att nästa år kommer det vli super många olika roliga evnt från loppis sida, så vill ni komma på roliga evnt och har blogg kan ni anmäla er på deras sida :)

Dagens goodiebag


Bilderna från eventet är lånade av http://paoarevalo.blogg.se/ :)

Roliga barn!

Ibland är barn så roliga!
Igår när vi var på väg hem från dagis står det en polisbil utanför Ica och Antonio får stora ögon och frågar mig är dom här för att ta pappa?
Hahah så söt när jag frågade varför han trodde det så visste han inte ens varför han trodde det :)

Sen satt jag vid fb och på sidan är det ju alltid reklam och så är det reklam för typ rakhyvel eller något ja med en kille i alla fall och Isabel blir super glad och skinerupp och säger "det där är min pappa" haha han var verkligen HELT olik C

super söta är dom och jag fattar inte vart dom får allt ifrån :P

Internationella prematurdagen ♥

7 dagar efter min prinsessas födelsedag är det internationella prematurdagen ♥

Såhär räknas prematurer, så är man född i vecka 37+3 är man inte förtidigtfödd! ;)
För tidigt född  (PT - Pre Term) v. 33+0 - v. 36+6
Mycket för tidigt född  (VPT - Very Pre Term) v. 29+0 - v. 32+6
Extremt mycket för tidigt född  (EPT - Extremely Pre Term)   
                                                                                                - v. 28+6


Så tänk lit extra idag på alla föräldrar och barn idag som behövt vistas på neo!
För er som inte vet det så finns Pytterliten.se där man kan köpa prematurkläder, nappar, böcker mm
det är också ett forum för föräldrar och andra anhöriga.

Tiden flyger iväg och Isabel är ju stor som en vanlig 3åring och det är verkligen svårt att fatta att hon var så liten som hon var därför har ja bestämt att jag ska köpa en prematurdocka! 2000kr kostar den men det kommer vara värd det, man beställer alltså en docka efter sitt barns vikt längd mm http://www.pytteliten.net/sv/prematurdocka/din-egen-unika-prematurdocka.html 
Jag tror också att det kan vara roligt för Isabel när hon blir äldre att se hur liten hon var :)

Lågt

Just nu har jag noll lust att blogga, är enormt trött och ska käka lite kladkaka kolla på film sen ska jag sova!
Imorgon väntas event på cafe opera

Tiden flyger iväg!

Redan 15:e nov snart jul ;) massa planer för i helgen får se hur jag ska välja vad jag ska göra.
Ikväll är det kundkväll på barnbutiken hoppas jag kan gå på det!

Mateo sov från 18-20 sen från 23-07:30 fatta vad jag hade kunnat få sova bra OM inte Antonio och Isabel vaknat 3 gånger och haft jätte svårt att somna om, nu sover M i vagnen igen! :)

På tal om jul så har Campadre upp till 47% rabatt på brio leksaker :)
Perfekta julklappar


För att han är min Mateo


Min lilla kille går stadigt i vikt 5770g och 61cm stor är han nu och han är typ världens gladaste bebis så underbart han ler åt allt och alla!
Han är så mysig min lilla älskling<3

Ännu en docka

Ja förra dockan ja la upp var riktigt sjuk på alla sätt och vis!

Den här dockan vet jag inte riktigt vad jag ska tycka om, alltså man kah ju se det på två sätt att låt barn vara barn men är det inte väldigt konstigt att dockor ALLTID ska äta ur nappflaska?
Eller att den är en naturligsak som inte är fel.
Isabel har suttit och lekt att hon ammat sin docka, varför? jo för hon ser ju hur hennes lillebror får mat det är naturligt för henne att bebisar äter så.
Så igentligen tycker jag inte att dockan är något man behöver bli upprörd över förutom att man får med extra bröstvårtor hahah!

http://www.expressen.se/nyheter/har-ar-dockan-som-fatt-foraldrar-att-ga-i-taket/

Vad extakt är det som är så fel med den?
Att den visar något som är naturligt? Att den låter? Att man får med bröstvårtor?
Skulle dock aldrig köpa de haha

Skynda fynda!

Dagens heta tips är att kolla in campadre där dom nu har erbjudande på åkpåsar från The Buppa brand för bara 499kr annars 799kr!
Inte nog med det köper du en åkpåse med koden 12GAW2 får du yttligare 100kr rabatt :)


 

Underbart!

Stunder man alltid vill minnas ja ni vet när ens barn gör något helt nytt!
Idag tex skrattade Mateo på riktigt för första gången ja ni vet riktigt riktigt skratt! såå underbart att få höra och han lät precis som sin bror när han var liten och skrattade.
Mateo skrattade så han nästan kiknade :P så gulligt

Han har självklart små skrattat innan men inte alls så här :)
Händer så mycket nu tycker jag innan vi åkte till Norge sov han själv i 4 nätter nu när vi kom hem från Norge sover han ca 6-7 timmar per natt helt själv i min säng, dessutom så har han börjat somna själv också, ammar honom och går ut så ligger han och pratar en stund och sen somnar han super skönt även om det tar några amnings gånger innan han somnar ;)

Och efter att ha det lite jobbigt med amningen så efter lite tips så hel ammar jag nu honom inte minsta lilla ersättning :D Glad mamma glad bebis!

Girls night out PURE

Igår bjöd Mgroup på event på Pure, trevligt som vanligt och man fick en öl/vin biljett men för min det blev det en Sprite som var 100 gånger gånger godare kan jag lova!
Bjöds på lite giveaways och det var lite blandade företag på plats Feminint, Glossybox, Fashionstoreonline, Pleasme, Fair breeze showroom | Ladycup, Grazette, Weleda, Kiss och Ett rum för smycken.
Mitt sällskap för kvällen bestod av Atousa, Karolina och Tamara och vi hade super trevligt 

Bab's first baby doll

Mycket sjukt finns det i världen i ibaln känns det som att det inte kan gå länge men oj så fel man hade nu har det hänt igen!

Ja ni kanske ser själva...
För er som inte ser så är det här en "16 månaders gammal" bebis som är GRAVID!
Man får med ett foster och bebisen får bristningar och när bebisen föds så går vattnet.....
Det är så ÄCKLIGT jag fattar inte hur NÅGON ens kan få tanken på att göra en sån här leksak!
Ni se ju kanske också att det finns TRE flaskor ja men nej så klart är fostret också gravid!

3år!



Min prinsessa fyller år idag och snart blir det kalas!
Tårtan har jag planerat i över 1 månad skulle köpa form och öva ja så den blev perfekt men jag har inte haft tid sååå igår blev det snabb shopping i farsta och barbiedockan var jag tvungen att knäcka benen av så den skulle passa!
ja ni ser ju resultatet här uppe inte nöjd men Isabel blir säkert glad =)
smörkrämen blev inte som jag tänkt heller hela tårtan från grund slängdes ihop på två timmar

Vinn en Wipe off Bib från Bambino



Nu har två av er chansen att vinn Bambinos nya haklappar Wipe off Bib.
"Den är lätt att torka av och smidig att ha med sig i väskan till vinterns alla mysiga fika och matstunder"
Allt du behöver göra är att lämna en kommentar och berätta om varför just du skulle vilja vinna en av dom fina haklapparna och vilken av dom.

För en extra chans så gilla tävligen genom att klicka på "Gilla" knappen
Glöm inte att lämna mailadress!

Tävlingen avslutas 20 nov 2012 kl 21:00

Girls night out


Ska bli super roligt! :)

Norge

Det var såå skönt att komma bort från stockholm under några dagar, dessutom var det jätte länge sedan jag var i Norge. Även om det ligger så när så kändes det väldigt mycket som utomlands mycket mysigare och allt var så mycket bättre!
Dom har spärrar på tbanan men dom är helt öppna och man kan bara gå på bussen utan att visa upp biljett hur bra är inte det, självklart ska man betala men folk slipper stå och trängas när man ska på bussen tex super skönt.
Någon kanske kan svara på varför dom har två röda gubbar på övergångställena? :P

Hotellet var lyx och lika så frukosten!
Nu är vi tillbaka i verkligenhet men det blir allt en tur tillbaka dit snart :)

Bambino tävling på G igen!


När jag kom hem från dagis så log det ett bev innanför dörren så om ni är nyfikna på den nya tävlingen håll koll och var med och tävla! :) 

Idag är vi hemma

Isabel ville gå till dagis idag vilket passade perfekt eftersom Antonio och jag ska på egna äventyr idag.
På lördag fyller min prinsessa år! Ska försöka göra en fin tårta till henne men vi kommer bara ha ett litet kalas med typ 4 pers förutom vi då allt livet inte blev som jag tänkt.

Presenter är klara hon får ju så mycket saker hela tiden att det blir svårt med bra presenter men nu har jag hittat några bra :)

Ha sina barn på dagis

Blev inbjuden till en fb grupp igår som typ går ut på att kasta skit på varandra...
Igår var det någon.. som skrev att den tycket att det var SÅÅ fel med mammor som lät sina stora barn gå på förskolan 30 timmar i veckan när man är hemma med syskon, att man hade det för att man var lat osv osv

Alltså det är så sjukt vad människor håller på!
15 timmar i veckan gick minssan bra men inte mer för det "räcker" med 15 för alla barn!
Blir så förbannad, inte fan vet dom vad jag gör på dagarna eller jag behöver inte ens en bättre anledning till ha at dom på dagis än att jag vill ha lite ensam tid med Mateo och han förtjänar lugn och ro UTAN sina syskon!

Dom sa att man kan gå till öppnaförskolan med dom stora men ja jo tjena lixom hur bra skulle en 4,5 åring och en 3 åring må av att bara träffa små bebisar och små barn hela dagarna? Eller vara vara med varandra dom skulle ju bråka konstant!

Inte sitter jag och klagar på dom som väljer mindreär helt eller mer timmar åt sina barn det är helt upp till varje familj att hur man gör och ingen ska f*n dömma mig för att det inte passar dom!

Loppi gör det igen


Fick två inbjudningar ikväll till Loppi event :)
ska bli super roligt och trevligt som vanligt så nu har jag tre event att se fram emot första är nu på fredag och det är det Mgroup som fixar!

Vi är i Norge


Världens bästa!

Den 6 timmar långa resan gick super verkligen alla barnen var snälla hela vägen.
Vi kom fram och chekade in på hotelet där vi fick en SVIT!
Såå fin med en super stor säng så där kommer jag och mina grabbar sova gott kan jag tala om :)
Min lilla dotter sover på annat håll ikväll.
Ser fram emot frukosten i morgonen har hört att den ska vara super lyxig och ha typ allt så där lär vi ju stanna ett tag haha

Min lilla grabb sover i bärsjalen och stora grabben myser i sängen och kollar på X-faktor när det är slut ska vi sova
God Natt!

/Super lycklig Anna!

Tåg resa



Nu är vi på väg till Norge
Ha så bra tills vi hörs igen!